Έχει βρεθεί ήδη ότι το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να καταπολεμά την παχυσαρκία, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ανακαλυφθεί η μέθοδος πρόληψης.

Τελικά με πιο τρόπο το πράσινο τσάι καταπολεμά τη παχυσαρκία;

Τελικά με πιο τρόπο το πράσινο τσάι καταπολεμά τη παχυσαρκία;

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο το Πανεπιστήμιο του Κόμπε της Ιαπωνίας, έδειξε ότι ποντίκια που τρέφονταν με σιτηρέσια υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος ανέπτυσσαν έναν προστατευτικό μηχανισμό στο πεπτικό τους σύστημα, όταν εισάγονταν σε αυτό πρωτεΐνες που συνδέονται με την επίδραση του πράσινου τσαγιού.

Πιο συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε ότι στον λιπώδη ιστό του εντέρου των ποντικιών αυξήθηκε το επίπεδο έκφρασης της ινσουλίνης, η οποία αποτέλεσε την παράμετρο αξιολόγησης της επίδρασης του πράσινου τσαγιού στην παχυσαρκία. Αυτή η αύξηση συσχετίστηκε αρνητικά με την αύξηση του βάρους του λιπώδους ιστού στο πεπτικό σύστημα.

Τελικά με πιο τρόπο το πράσινο τσάι καταπολεμά τη παχυσαρκία;

Τελικά με πιο τρόπο το πράσινο τσάι καταπολεμά τη παχυσαρκία;

Οι επιστήμονες ταυτοποίησαν την πρωτεΐνη IGFBP-1 στα λιποκύτταρα, ως τον παράγοντα που σχετίζεται με την πρόληψη της παχυσαρκίας, εξαιτίας του πράσινου τσαγιού και πλέον εκτιμούν ότι πρέπει να επικεντρώσουν τη προσοχή τους στη δράση της.