Καινούργια δεδομένα αποκαλύπτουν την πιθανότητα οι τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση να σχετίζονται με ορισμένες γεύσεις, που προκύπτουν έστω μερικώς από φυσικά συστατικά τα οποία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό στη σύστασή τους με το βαλπροϊκό οξύ. Το βαλπροϊκό οξύ είναι μια ναρκωτική ουσία ευρέως χρησιμοποιούμενη για τη σταθεροποίηση της διάθεσης. Αυτή η διαπίστωση μίας ομάδας ερευνητών από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έρχεται σε ευθυγράμμιση με τα όσα παλαιότερα έχουν αναφερθεί όσον αφορά τη σοκολάτα, το τσάι και άλλα συναφή τρόφιμα.

Ποιες τροφές σταθεροποιούν τη διάθεση

Ποιες τροφές σταθεροποιούν τη διάθεση

Οι τροφές που περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα ,τα μόρια της σοκολάτας και μια ποικιλία μούρων, έχουν δείξει ότι σχετίζονται θετικά με την επίδραση της διάθεσης. Επιπλέον, φαίνεται ότι συστατικά που προσδίδουν γεύση σε αυτές τις τροφές μοιάζουν με το βαλπροϊκό οξύ, μια δραστική ουσία που βοηθά στη καταπολέμηση της μανιοκατάθλιψης.

Ποιες τροφές σταθεροποιούν τη διάθεση

Ποιες τροφές σταθεροποιούν τη διάθεση

Τα στοιχεία της μελέτης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα σμέουρα, τα μύρτιλλα, οι φράουλες και η σοκολάτα και άλλες παρόμοιες τροφές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως τροφές που τονώνουν τη διάθεση και παράλληλα δίνουν αισιοδοξία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της συγκεκριμένης μελέτης.