Τις δυνατότητες υποβολής αιτήματος για την κατοχύρωση του Ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) καλύπτοντας μάλιστα το σύνολο της παραγωγής σε πανελλαδικό επίπεδο φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συγκάλεσε σύσκεψη πάνω στο θέμα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και εκπροσώπων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ)-Δήμητρα καθώς και των Διευθύνσεων Ζωικής Παραγωγής και Βιολογικής Γεωργίας.

Εκτός των άλλων, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να ετοιμάσει σχετική εισήγηση με σκοπό την ενημέρωση ενδιαφερόμενων για την κατάθεση εκ μέρους τους αίτησης – φακέλου στην Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας, η οποία εφόσον πληρούνται οι όροι θα διαβιβάσει σχετικό φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε το Ελληνικό γιαούρτι να αποκτήσει στο μέλλον πιστοποίηση σε επίπεδο ΕΕ και να προστατευθεί η ονομασία από τους επιτήδειους και από τις απομιμήσεις.