Με κατασχέσεις χωραφιών, κινδυνεύουν από τον Ιανουάριο του 2014 περισσότεροι από 220.000 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) αν δεν προσέλθουν στον οργανισμό, εντός 48 ωρών, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ώστε να εξοφλήσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν.

Ο ΟΓΑ στενεύει τα περιθώρια στους οφειλέτες αγρότες με πρώτο στόχο όσους αγρότες έχουν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Αν δεν αξιοποιήσουν, την ακόμη 2 ημερών, διορία που τους δίνει ο ΟΓΑ, τότε οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα διαβιβαστούν από 1η Ιανουαρίου 2014 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Στους συγκεκριμένους αγρότες, θα δοθεί μια καινούργια προθεσμία 10 ημερών από το ΚΕΑΟ και στη περίπτωση που ούτε τότε εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα κινηθούν οι γνωστές πλέον διαδικασίες που ακολουθούνται σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου όπως είναι οι κατασχέσεις που τα χρηματικά ποσά θα πηγαίνουνε στις τσέπες τρίτων, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, καθώς και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.