Παίρνοντας θάρρος από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η πρώτη έκθεση Ελληνικών τροφίμων με τον τίτλο «Αγροtierra 2013», η Διοίκηση της Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) αποφάσισε να διοργανώσει μία καινούργια έκθεση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με τίτλο «Ελλάδος Γεύσεις».

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη έκθεση η ΠΑΣΕΓΕΣ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κάνοντας πράξη την στήριξή μας στα Ελληνικά αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα καθώς και στο τουριστικό προϊόν, προγραμματίζουμε την διοργάνωση μιας νέας έκθεσης από την Δευτέρα 16 έως και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, τον ιδανικότερο τρόπο με πάνω από 120.000 άτομα προσέλευση την ημέρα.

Θεωρούμε ότι όπως και με την έκθεση “Αγροtierra 2013” τα καταφέραμε, έτσι και τώρα, υποστηρίζοντας εμπράκτως τα μέλη μας, με την συμμετοχή μας ως διοργανωτές σε γεγονότα αξιώσεων, δίνουμε ανάσα στις σχέσεις των παραγωγών με το ευρύ κοινό της Αττικής.

Κύριοι στόχοι είναι:

(α) Η ανάδειξη των Ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων.

(β) Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου και η ανύψωση του ηθικού των καταναλωτών μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων.

(γ) Η προβολή των παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικών κάτι το οποίο θα αποτελέσει και το κλειδί των Ελληνικών εξαγωγών.

(δ) Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα – υπηρεσίες μέσω των εκδηλώσεων των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των εκδηλώσεων Φορέων και Αρχών που συμμετέχουν και στηρίζουν την έκθεση.