Η προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ότι η κρίση είναι ουσιαστικά Ελληνικό, το πολύ και Μεσογειακό φαινόμενο, φαίνεται ότι δεν ευσταθεί αφού δυστυχώς η κρίση σαρώνει, με κάποιες μικρές διαφορές, ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και το κέντρο της ΕΕ που είναι το Βέλγιο.

Προχθές τη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα συνέδριο για τη δημόσια διοίκηση. Το θέμα του συνεδρίου ήταν ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης στα κράτη-μέλη της ΕΕ και πραγματοποιήθηκε στη πρωτεύουσα του Βελγίου τις Βρυξέλλες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, οι επίτροποι Μ. Σέβκοβιτς Α. Ταγιάνι και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό που συνέβη είναι ότι η ομιλία του Πορτογάλου Ζ. Μπαρόζο διεκόπη από Βέλγο συνδικαλιστή, ο οποίος πήρε το λόγο κάνοντας αναφορές στις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στο κράτος πρόνοιας των κρατών-μελών. Την ώρα της παρέμβασης του, πολίτες και μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων άνοιξαν πανό με συνθήματα υπέρ μιας άλλης Ευρώπης, της Ευρώπης της λαικής εξουσίας και όχι αυτής των μονοπωλίων και της φτώχειας που υφίσταται σήμερα.