Το τεράστιο εκθεσιακό συγκρότημα IFA, που βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Γερμανίας το Βερολίνο, αποτελεί ένα τεράστιο χώρο που λειτουργεί ως έκθεση με πραγματικά μεγάλο πλουραλισμό σε οικιακές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, διότι πάντα στην IFA βρίσκεται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στην επόμενη έκθεση της IFA, που θα πραγματοποιηθεί από της 5 μέχρι της 10 Σεπτεμβρίου του 2014, θα υπάρχει και μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καινούργια συσκευή όσον αφορά τη κηπουρική.

Αυτή η συσκευή αναμένεται να είναι και ο αισθητήρας της Ελβετικής εταιρίας Koubachi, ο οποίος θυμίζει κάτι από μπαστούνι του γκολφ και έχει βραβευτεί για τον σχεδιασμό του. Τοποθετείται στο χώμα, επικοινωνεί μέσω Wi-Fi με τον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή και ειδοποιεί το κάτοχο του φυτού για την κατάσταση στη οποία το ίδιο το φυτό βρίσκεται.

Ο θαυματουργός αισθητήρας μετράει τη φωτεινότητα, την υγρασία και τη θερμοκρασία. Δηλαδή ειδοποιεί πότε τα φυτά χρειάζονται πότισμα, αν είναι εκτεθειμένα σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες και αν το σημείο που έχουν τοποθετηθεί φωτίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Τα δεδομένα που λαμβάνει ο αισθητήρας της Koubachi εξετάζονται με βάση μοντέλα που έχουν αναπτύξει βιολόγοι του διάσημου Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ETH) της Ζυρίχης, παίρνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση, το είδος του φυτού και την εποχή του χρόνου.