Η περιοχή Noctis Labyrinthus (Ο Λαβύρινθος της Νύχτας) του Άρη η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις Κοιλάδες Marineris και στα υψίπεδα Tharsis στο δυτικό ημισφαίριο του κόκκινου πλανήτη φωτογραφήθηκε από τον εξελικτικό φακό υψηλής ευκρίνειας που βρίσκεται στο σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

Η περιοχή είναι διάσημη για τις βαθιές κοιλάδες και τα φαράγγια της καθώς και για τη μορφολογία που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην επιφάνεια του Άρη. Ο φακός έχει συλλάβει δύο διαφορετικούς τύπους ιζηματογενών μορφωμάτων που ανήκουν σε δύο διαφορετικές γενιές της γεωλογικής ιστορίας του πλανήτη. Ο ένας τύπος είναι οι αιολικές εγκάρσιες οροσειρές και ο άλλος είναι οι σκουρόχρωμοι αμμόλοφοι.

Η φωτογραφία θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με τη NASA, διότι παρατηρούνται διαφορετικές αναπτύξεις των δύο μορφωμάτων, γεγονός που αποδεικνύει ότι δημιουργήθηκαν υπό διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, βασικά από ανέμους που τώρα δεν πνέουν με την ίδια κατεύθυνση στη περιοχή.