Αυτές τις μέρες η Ιαπωνία δοκιμάζεται από έναν ισχυρό τυφώνα, το τυφώνα Μαν. Δυστυχώς η μπάλα πήρε και τη περιοχή της Φουκουσίμα, όπου αγωνία υπάρχει σχετικά με το τι θα συμβεί με το πυρηνικό εργοστάσιο που 2.5 χρόνια πριν μόλυνε το περιβάλλον της Γης με τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας..

Η εταιρεία εκμετάλλευσης του πυρηνικού εργοστασίου, η Tokyo Electric Power ( Tepco ), ανακοίνωσε προχθές ότι έχει ενδυναμώσει το βασικό εξοπλισμό του εργοστασίου, όπως τους σωλήνες νερού και τις αντλίες για την ψύξη των αντιδραστήρων. Οι γερανοί έχουν επίσης ενισχυθεί και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες. Παρόλα αυτά , υπάρχει αγωνία διότι η ένταση της βροχής μπορεί να αυξήσει τις ήδη τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού νερού που διέρρευσε στο πρόσφατο παρελθόν. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αρχίσει να αντλούν το νερό της βροχής που έχει συσσωρευτεί γύρω από τις δεξαμενές από τις οι οποίες διέρρευσαν τη περίοδο του ατυχήματος τρομερές ποσότητες καισίου και στροντίου.

Ευχή φυσικά είναι το πέρασμα του τυφώνα να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο για τη περιοχή και να μη συμβεί κάποιο έκτακτο ατύχημα που θα σημάνει την εκ νέου διαρροή ραδιενέργειας..