Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που εδρεύει στην Αργεντινή και ονομάζεται FOVISEE ξεκίνησε ένα τολμηρό εγχείρημα. Αυτό που κάνει είναι ότι εγκαθιστά στις στέγες των σπιτιών της φτωχογειτονιάς La Perla στο Μπουένος Άιρες ηλιακούς θερμοσίφωνες, εξασφαλίζοντας ζεστό νερό για τους κατοίκους, οι οποίοι μέχρι σήμερα αγόραζαν δεξαμενές υγραερίου για να μαγειρέψουν και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, επειδή οι περισσότερες κατοικίες σε εκείνη τη περιοχή δε συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σκοπός της ΜΚΟ FOVISEE είναι να πληροφορήσει για τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), για να μάθει ο κόσμος στη πράξη ότι είναι φθηνές, οικονομικές και συντελούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των φτωχότερων κοινωνικών τάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο εγχείρημα βοηθάει και η Γερμανία, αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους ίδιους τους τοπικούς φορείς της χώρας. Εκτός από αυτό, μετά το 2012 που η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής εθνικοποιήθηκε και πάλι, η κυβέρνηση της Αργεντινής δε θέλει ούτε να ακούει για τις ΑΠΕ, ενώ δίνει τεράστιες επιδοτήσεις για τη παραγωγή ορυκτών καυσίμων, προβάλλοντάς τα ως φθηνή πηγή ενέργειας, κρύβοντας το πόσο πολύ κοστίζουν και πόσο μολύνουν το περιβάλλον.

Το θέμα είναι ότι ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη και αν και φιλόδοξη η προσπάθεια των ΜΚΟ μερικές φορές, ωστόσο δε γίνεται έτσι να λυθούν τα προβλήματα αν και μπορούν ως ένα βαθμό τουλάχιστον να βελτιωθούν. Διότι όταν το ίδιο το σύστημα που παράγει και δημιουργεί τη φτώχια, η οποία φτώχια μεγαλώνει συνεχώς αργά η γρήγορα, εφόσον διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση η ρίζα του προβλήματος παραμένει.